пятница, 29 ноября 2019 г.

Necesitatea utilizarii pompelor de caldura pentru a economisi bani

Pompa termicaIn  ziua de azi daca faci o casa apare necesitatea de a  eficientiza consumul de caldura astfel incat sa nu aruncam bani pentru a incalzi frigul.  Nu e nimic de mirare ca in beci e mai cald iarna si mai racoare vara.  Cum putem exploata energia termica a pamantului pentru a avea aceleasi conditii in casa?

In beci iarna temperatura e +12, iar daca sapam in pamant, la fiecare 100 metri temperatura creste cu 3 grade Celsius
Imaginati-va iarna -15 grade Celsius, incalzim aerul  pana la +8 cu ajutorul pamantului, iar apoi cu o sursa de gaz, energie electrica, cazane pe combustibil solid (lemn, peleti sau carbune) ori mixat impreuna cu panouri solare, ridicam temperatrura aerului la + 24 grade celsius. Nu e oare aceasta economie?
In acest scop au fost inventate pompele de caldura pentru a minimiza consumul de energie pe timp de vara si iarna. Pompa de caldura pompeaza apa sau etanol printr-un sistem de tevi amplasate in pamant la o anumita adancime. Apa incalzita este stocata intr-un vas de acumulare special pentru a fi utilizata ulterior.

Pentru aceasta trebuie initial ca specialistii sa efectuieze un studiu de eficienta energetica pentru a calcula cheltuielile necesare in dependenta de volumul de aer necesar de a fi incalzit intr-o anumita perioada de timp.

Aceste tehnologii sunt utilizate pe larg in tari precum Germania, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda.

Комментариев нет:

Отправить комментарий